Share
E comandament de vară: Verificări în Maramureș ale Protecției Consumatorilor soldate cu măsuri speciale! 5 localuri închise temporar de inspectori!

E comandament de vară: Verificări în Maramureș ale Protecției Consumatorilor soldate cu măsuri speciale! 5 localuri închise temporar de inspectori!

E comandament de vară: Verificări în Maramureș ale Protecției Consumatorilor soldate cu măsuri speciale! 5 localuri închise temporar de inspectori!

Primele rezultate ale Comandamentului Maramureș, unul dintre cele 5 comandamente de control, special constituite de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), pentru sezonul estival 2022. Acestea prezintă constatările echipelor de comisari, în urma verificărilor din regiune, din perioada 1-12 iulie 2022. Astfel, au fost controlați 45 de operatori economici care activează în zonele Săpânța, Sighetu Marmației, Valea Izei. ”Primul pas a fost să ne mobilizăm, acum să arătăm că suntem fermi, iar, la sfârșitul acțiunilor, vom fi parte din viitorul turismului românesc de calitate”, arată acum Horia Constantinescu, președintele al ANPC.

„Ca urmare a acțiunii, echipele de control, din care au făcut parte și tineri colegi – parte a programului de perfecționare Academia Comisarilor – au aplicat 35 amenzi contravenționale, în cuantum de 279.000 lei si 29 de avertismente. Totodată, au fost dispuse măsuri complementare de: oprire definitivă de la comercializare a unor produse alimentare și preparate în valoare de circa 4.000 de lei, oprire temporară de la comercializare a unor produse în valoare de peste 70.000 lei, încetarea practicii comerciale incorecte oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor, pentru 5 dintre operatorii economici controlați.

Comisarii CRPC RNV Cluj au identificat o serie de nereguli, după cum urmează:
– Schimbarea stării termice a unor produse și preparate
– Depozitarea/comercializare unor produse alimentare și preparate fară elemente de identificare-caracterizare, fără prețuri pe unitatea de măsură
– Folosirea unor spații de depozitare și a unor spații frigorifice insalubre (cu rugină în cantitate foarte mare, cu chederele prezentând pete de mucegai), aferente produselor din carne refrigerată și preparatelor calde/reci și care nu funcționau la parametrii prevăzuți, fiind improprii depozitării produselor
– Legume-fructe, prezentate la comercializare, ca fiind calitatea 1, în realitate acestea prezentând pete de mucegai, putregai
– Comercializarea unor ouă fără a avea precizată data limită de consum
– Utilizarea la bucătărie a unor vase emailate, ciobite, cu pete de rugină sau a bureților din sârma
– Lipsa afișării prețurilor/unitate de măsură/monedă
– Comercializarea unor produse fără documente de proveniență
– Existența unor produse depozitate direct pe paviment
– Prezenta muștelor, lipsa plaselor contra insectelor la blocurile alimentare
– Utilizarea unor practici comerciale incorecte (ciorbe de legume fiind prezentate cu carne la care se adauga carne fiarta anterior și congelată)
– Existența unor pardoseli si mobilier insalubre, degradate, neigienizate, cu depuneri de resturi menajere”, mai arată acum ANPC.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a înființat, în sezonul estival 2022, 5 comandamente de control în principalele zone de vacanță din România: Comandamentul Litoral și Delta Dunării, Comandamentul Munte, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Valea Prahovei, Brașov, Sibiu, Covasna, Harghita, Comandamentul Moldova-Bucovina, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Neamț, Suceava, Iași, Comandamentul Maramureș, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Valea Izei, Săpânța, Sighetu Marmației, Comandamentul Mehedinți, care verifică operatorii economici care activează în industria ospotalității din zonele: Băile Herculane, Clisura Dunării.

C.Ț.

Foto – ANPC


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu