Share
Eurovision 2022 Selecția Națională: Andrei Petruș, artistul nostru maramureșean de excepție, s-a calificat meritoriu în marea finală din martie! Lista de zece!

Eurovision 2022 Selecția Națională: Andrei Petruș, artistul nostru maramureșean de excepție, s-a calificat meritoriu în marea finală din martie! Lista de zece!

Eurovision 2022 Selecția Națională: Andrei Petruș, artistul nostru maramureșean de excepție, s-a calificat meritoriu în marea finală din martie! Lista de zece!

Performanță deosebită pentru tânărul Andrei Petruș. Acesta s-a calificat cu succes în cel mai important act al Selecției Naționale Eurovision 2022, fiind pe lista de zece câștigători.

Alex Parker & Bastien – „All this love”, Andrei Petruș – „Take me”, Cream, Minodora și Diana Bucşă – „România mea”, Dora Gaitanovici – „Ana”, Gabriel Basco – „One night”, Kyrie Mendél – „Hurricane”, MØISE – „Guilty”, Petra – „Ireligios”, Vanu – „Never give up”, și WRS – „Llamame” sunt câștigătorii serii. Ei continuă parcursul în Selecția Națională și vor concura în marea finală.

Andrei este student al Academiei de Muzică „Gh.Dima” Cluj-Napoca și este un elev de succes al şcolii Recreart Baia Mare iar acum semifinalist Eurovision 2022! În cariera artistică, maramureșeanul și-a trecut în palmares trofeul „Festivalului Tineretii Amara”, dar și „Ursulețul de Aur” din Baia Mare și M.I.M. din Satu Mare. El participă cu piesa Take Me, pe muzica lui Călin Ionce și pe versurile lui Silvia Ștefănescu.

Felicitări tânărului nostru artist din județul Maramureș! Este absolut meritorie, întrucât vorbim despre un tânăr extrem de talentat. Dar câteva scurte considerații vizavi de semifinală. Din păcate, favoritele publicului au fost lăsate în afara finalei de către așa-numitul juriu de specialitate, alcătuit din Cristian Faur, Ozana Barabancea, Randi, Alexandra Ungureanu și Adrian Romcescu.

Așa-numitul juriu de specialitate a fost cel care a votat în exclusivitate piesele care se califică în finală, fără a ține cont de voința publicului. În afara lui Andrei și probabil a Dorei Gaitanovici și a Petrei, celelalte piese sunt slabe valoric. Și nu o spunem noi, ci specialiștii. Alții decât cei din acest juriu.

Aris sau Larisa Mirabela Ciortan este văzută de internauți români și străini ca fiind cea mai bună piesă din competiție, fiind apreciată de publicul de specialitate, fan al Eurovision și de către artiști din țări străine. Piese cu tentă folclorică, Doina și Malere, apreciate de public, de asemenea nu au trecut mai departe. Pe lângă aceasta, TVR și-a dovedit din nou incapacitatea de a organiza profesionist un show de asemenea anvergură, prestația celor doi prezentatori lăsând de așteptat. Cât despre problemele tehnice nici nu mai are sens să vorbim. Noroc cu Ilinca Băcilă, artista din Cluj care ne-a reprezentat în 2017 la concursul internațional alături de Alex Florea cu Yodel It, care acum s-a aflat în camera verde și a arătat dezinvoltură și umor. În plus recitalul său a fost unul excepțional. Se vorbește pe rețelele de socializare, pe grupurile de specialitate Eurovision, despre acordarea unor wildcald-uri pentru piesele favorite de public, pentru a participa și ele în finală. Cât despre juriu și TVR, curg criticile. Însă nimic din toate acestea nu afectează prestația senzațională a tânărului Andrei Petruș, căruia îi ținem pumnii în marea finală. Atașăm prestația live premergătoare semifinalei în sine, întrucât TVR, cu numeroșii săi angajați, nu au reușit să publice live-ul din semifinală! Mult succes, Andrei Petruș!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu