Este posibil astăzi Umanismul? (foileton 2) - 16 minute în urmă
Campania Națională de Colectă de Crăciun: Băimărenii sunt invitați să doneze alimente pentru cei aflați în nevoie - 17 minute în urmă
20 de ani de American Spaces la American Corner Baia Mare - 19 minute în urmă
Reamenajarea spațiului de studiu al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare - 51 minute în urmă
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează concurs pentru funcția de manager - 1 oră în urmă
Știința Explorări joacă două meciuri în trei zile cu CSM București pe teren propriu - 2 ore în urmă
Peste 50 de clădiri și terenuri degradate din Baia Mare intră pe lista cu impozitare specială - 2 ore în urmă
Noul showroom Toyota Baia Mare și-a deschis porțile - 2 ore în urmă
„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 3 ore în urmă
Autobuzul lui Moș Crăciun se pregătește să pornească la drum în Baia Mare - 3 ore în urmă
Hotelierii din țara noastră angajează tot mai mulţi muncitori străini, din cauza lipsei de interes a celor români. Vezi ce arată oficialii!
Hotelierii din România se bazează tot mai mult pe muncitori din afara Uniunii Europene (UE), pentru că nu au multe alternative de angajare pe piaţa internă a muncii, a declarat pentru Agerpres preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile, notează digi24.ro.
„Ne bazăm tot mai mult pe muncitorii străini, pentru că nu avem alternativă internă. Trebuie să amintesc că industria face eforturi de a mări veniturile: aproape fiecare proprietar a mărit sau măreşte nivelul de salarii, evident în măsura în care îi permite activitatea, dar cu eforturi mari şi sperăm să devenim din ce în ce mai atractivi pentru alte sectoare, inclusiv pentru români care astăzi lucrează în diaspora şi care s-ar putea întoarce.
Eu am exemple de angajaţi din străinătate pe care i-am adus şi care vin să lucreze în România, şi cred că acest lucru se poate extinde”, a afirmat Ile. Una dintre măsurile urmărite de către hotelieri pentru acoperirea deficitului de forţă de muncă este creşterea numărului de muncitori extra-comunitari acceptaţi la muncă în România. „Şi hotelurile, ca şi restaurantele, au aceeaşi problemă a lipsei forţei de muncă”, a spus Călin Ile, citat de sursele menționate mai sus.
Reprezentantul FIHR speră că autorităţile române vor reduce fiscalitatea în domeniul HORECA, fie că acest lucru se va face prin proiectul ministrul Economiei, Claudiu Năsui – zero taxe pentru HoReCa, „fie că vom legifera în sfârşit bacşişul, ca măsură de creştere a atractivităţii potenţialilor angajaţi să vină să lucreze la noi”. „Sperăm în facilităţi fiscale pentru atragerea forţei de muncă, stimularea educaţiei şi simplificarea procedurilor de aducere de muncitori străini”, a explicat Călin Ile. Recent, guvernul a aprobat suplimentarea la 50.000 a numărului de lucrători din afara UE care pot solicita drept de muncă în acest an în România, dublând astfel numărul de 25.000 de muncitori non-comunitari aprobaţi la începutul anului, mai arată sursele citate în text.















