Share
Beat criță: Șoferul băimărean care a accidentat un pieton pe strada Grănicerilor avea o îmbibație alcoolică de peste 2 g/l alcool pur în sânge

Beat criță: Șoferul băimărean care a accidentat un pieton pe strada Grănicerilor avea o îmbibație alcoolică de peste 2 g/l alcool pur în sânge

Oamenii legii din Maramureș au dispus măsuri clare în cazul accidentului produs marți, 20 iulie, pe strada Grănicerilor din Baia Mare.

Atunci polițiștii au constatat că un băimărean de 60 ani din Baia Mare care conducea un autoturism dinspre strada Pășunii înspre strada Mihai Eminescu a surprins și accidentat un pieton în vârstă de 64 ani din Baia Mare.

Pietonul a fost transportat la Spitalul Județean Baia Mare de un echipaj SMURD. Ambii participanți la trafic au fost testați cu aparatul etilotest, în cazul conducătorului autoturismului rezultatul fiind 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul pietonului rezultatul fiind zero.

Ca atare, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 21.07.2021, punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului R.G. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal. La data de 21.07.2021 faţă de inculpatul R.G. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul R.G., care nu are antecedente penale, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice, la data de 20.07.2021, în jurul orei 10:45, a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare, jud. Maramureş, circumstanțe în care a provocat un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a victimei M.P., care s-a angajat regulamentar în traversarea străzii pe trecerea pentru pietoni.

Analiza toxicologică a probelor de sânge recoltate de la inculpat a indicat o îmbibație alcoolică peste limita legală (2,46 g/l alcool pur în sânge, la prima probă, respectiv, 2,19 g/l alcool pur în sânge, la a doua probă). La data de 21.07.2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii precizează faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu