Share
Parteneriat: Comuna Copalnic Mănăștur va avea centură ocolitoare. Care va fi traseul obiectivului

Parteneriat: Comuna Copalnic Mănăștur va avea centură ocolitoare. Care va fi traseul obiectivului

Infrastructura rutieră este extrem de importantă pentru dezvoltarea unei comunități, zone, județ sau regiuni. Tocmai de aceea implementarea unor proiecte care să vizeze acest aspect sunt extrem de necesare.

În ședința din 29 iunie a forului județean, a fost aprobat proiectul de hotărâre care prevede încheierea parteneriatului între autoritățile județene și cele locale din Copalnic-Mănăștur, pentru realizarea variantei ocolitoare a localității.

Autoritățile spun că, pentru sporirea siguranței rutiere, se va face o centură care va ocoli întreg Copalnicul și va ieși în zona localității Rușor. Vorbim, mai exact, despre o lucrare care constă în realizarea a două poduri, respectiv a încă 2,5 km de drum nou-nouț.

Pe lângă creșterea siguranței rutiere din această zonă, odată ce vom avea această variantă ocolitoare a localității Copalnic-Mănăștur, va putea fi valorificat și centrul localității Copalnic-Mănăștur, care, în prezent, nu poate fi dezvoltat tocmai din cauza drumului care trece exact prin centrul acesteia.

Autoritățile spun că mai există intenția de a realiza câteva variante ocolitoare. Una este la Vișeu de Sus, alta este la domeniul schiabil Cavnic, unde se creează mari probleme mai ales pe timp de iarnă, iar o altă centură pentru fluidizarea traficului o vom face pentru orașul Șomcuta Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu