Share
Meteo Maramureș: Fluctuații termice așteptate în regiunea noastră. Vor alterna zilele cu vreme călduroasă cu cele sub normal. Vezi estimările pe două săptămâni

Meteo Maramureș: Fluctuații termice așteptate în regiunea noastră. Vor alterna zilele cu vreme călduroasă cu cele sub normal. Vezi estimările pe două săptămâni

De vreme specifică lunii mai vom avea parte, în intervalul următor, în Maramureș. Vom cunoaște o alternanță termică, cu perioade scurte de instabilitate atmosferică.

Mai exact, vorbim despre fluctuații termice specifice datei din calendar, vor fi și zile cu vreme frumoasă și caldă, dar și zile cu vreme puțin mai răcoroasă, cu unele furtuni trecătoare.

În prima săptămână a intervalului de prognoză, zilele caracterizate de o vreme caldă sau apropiată de normalul termic al ultimei decade a lunii mai (cu temperaturi maxime de la 19-22 la 27 de grade, în medie) vor alterna cu perioade răcoroase, când la amiază vor fi valori medii de la 13-19 la 22 de grade.

Se vor înregistra minime termice de la 7 la 9-13 grade, mai scăzute în ultimele nopţi ale lunii mai. Cea de a doua săptămână va debuta cu un regim termic uşor sub cel climatologic specific, cu valori diurne, mediat regional, de la 13-19 la 22 de grade, ulterior fiind estimată o încălzire a vremii, indică estimările specialiștilor la acest moment, care, în funcție de evoluția meteorologică, poate suferi modificări.

În ziua de 25 mai, dar şi după data de 28 mai, vor fi perioade în care fenomenele asociate instabilitaţii atmosferice se vor semnala pe arii relativ extinse, iar local ploile vor fi mai însemnate cantitativ, conform modelelor meteo actuale.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu