Share
Vaccinarea în Maramureș: Puțin peste 35.400 persoane au fost imunizate până în prezent. Majoritatea a primit, în județ, vaccinul Pfizer BioNTech

Vaccinarea în Maramureș: Puțin peste 35.400 persoane au fost imunizate până în prezent. Majoritatea a primit, în județ, vaccinul Pfizer BioNTech

Noutăți în ceea ce privește campania de vaccinare în județul Maramureș. Conform informațiilor existente, puțin peste 35.400 persoane au fost imunizate. Majoritatea a primit vaccinul Pfizer BioNTech.

Campania a debutat în Maramureș chiar din prima zi în care a început în țară, mai exact în 27 decembrie 2020. Primii care au fost imunizați au fost angajații spitalului-suport COVID, adică cel de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea” din Baia Mare. Apoi, au primit vaccinul celelalte cadrele medicale din județ care au optat pentru imunizare.

Cea de-a doua fază a campaniei a început, în județul Maramureș, în 15 ianuarie. Atunci, s-a început imunizarea persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. Totodată, s-a început vaccinarea categoriilor socio-profesionale considerate esențiale. Numărul centrelor a crescut exponențial, în funcție de faza în care se află campania. Pe lângă vaccinul Pfizer BioNTech, au ajuns în județ, pe rând, vaccinul Moderna, iar apoi vaccinul AstraZeneca.

Până acum, procentul de imunizare este unul mic în Maramureș, însă speranța este că, odată ce vor ajunge mai multe doze, procesul va putea fi accelerat. „Până în prezent, la nivelul județului nostru, au fost imunizate 35.405 persoane (prima doză și rapel). Dintre acestea, 33.335 persoane cu vaccinul Pfizer BioNTech, 1.870 persoane cu vaccinul Moderna și 200 persoane cu vaccinul AstraZeneca”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Foarte important de precizat este faptul că maramureșenii nu vor avea posibilitatea de a opta cu care vaccin vor fi imunizați, decizia aparținând specialiștilor din centrul de vaccinare. Totodată, rapelul se va face cu același tip de vaccin (Pfizer BioNTech, Moderna sau AstraZeneca) care s-a folosit la prima doză, condiția fiind esențială și diferă în funcție de tipul acestuia (Pfizer BioNTech – la 21 zile, Moderna – 28 zile și AstraZeneca – la opt săptămâni, ultimul fiind numai pentru persoanele cu vârsta între 18 și 55 de ani).

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu