Share
Reclamații trăsnite la Protecția Consumatorului

Reclamații trăsnite la Protecția Consumatorului

Oficiul pentru Protecția Consumatorului  (OPC) primește tot felul de reclamații, unele de-a dreptul trăsnite, dar și acestora trebuie să le dea răspuns în termenul legal. Iată câteva astfel de situații.

Un consumator a reclamat că a cumpărat de la un magazin de animale de companie un șarpe veninos, dar avea să constate că acesta nu avea venin. Asta după ce reptila i-a mușcat soacra, iar ea nu a pățit nimic. Cum era vorba de veninul din șarpe, nu de unul deja colectat de la reptilă, caz în care legislația nu prevedea obligativitatea unui termen de garanție, cetățeanul  a fost îndrumat spre instanță. Lucru pe care el l-a afăcut, solicitând fie să-i fie schimbată fie reptila, fie soacra.

Un cetățean s-a simțit lezat în drepturile sale de  consumator, deoarece la barul din colț nu mai era servit pe caiet. Dar reclamația nu s-a confirmat, căci cei de la bar se modernizaseră și dădeau pe calculator. Asta după ce caietul cu datornici fusese furat de câteva ori.

Alt cetățean și-a acuzat primarul de reclamă mincinoasă, fiindcă nu a făcut ștrandul pe care l-a promis la televizor. Șefa de la OPC a dirijat reclamația către CNA, care a răspuns că de reclamă mincinoasă se poate vorbi numai la publicitatea comercială, în cazul politicii fiind vorba de campanie electorală.

Un caz atipic pentru epoca în care lumea aleargă după produse bio și eco afost pus pe tapet de un consumator care a reclamat că produsul cumpărat are mai puține E-uri. În prospect scria că e vorba de 10 E-uri și, când a desfăcut ambalajul, nu a găsit niciunul. Reclamația s-a confirmat, dar s-a  rezolvat amiabil, după ce vânzătorul a completat cele 10 E-uri, literele ce lipseau din jocul de scrabble achiziționat de nou.

Cu lacrimi în ochi, o consumatoarea reclamat că a cumpărat ceapă de la aprozar, fără a fi avertizată că, la tăiere, ceapa o face să plângă. Patronul aprozarului a fost amendat pentru că a vândut produse fără instrucțiuni de utilizare.

Ananei GAGNIUC


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu