Share
Avertizări actualizate: Maramureșul rămâne sub incidența codurilor de vreme capricioasă și pericol de inundații. Vezi până când

Avertizări actualizate: Maramureșul rămâne sub incidența codurilor de vreme capricioasă și pericol de inundații. Vezi până când

Vremea se va menține capricioasă în Maramureș până vineri, 2 octombrie, înainte de prânz. 

Vremea a fost inchisa si rece ziua. Pe arii extinse au cazut ploi si cu caracter de aversa. In zona montana inalta trecator s-au semnalat precipitatii si sub forma de lapovita. Cantitatile de apa cumulate au depasit local 20 l/mp (cantitatea maximă, 27 l/mp în zona municipiului Baia Mare). Vantul a suflat slab la moderat, cu intensificari in cursul zilei, in zona montana inalta, de pana la 47 km/h. Temperaturile maxime au fost de la 7 la 9-13 grade. In zona montana inalta si izolat in rest s-a semnalat ceata.

Vremea se mentine inchisa si racoroasa ziua astazi, 1 octombrie, in Maramureș. Pe arii extinse va ploua. Cantitatile de apa cumulate vor depasi local 20-25 l/mp si pe arii restranse 30 l/mp. Noaptea si dimineata in zona montana inalta, la altitudini de peste 1.800 metri, trecator, vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 și 9-13 grade, iar cele minime, la fel, între 7 și 9-13 grade. Izolat, vor fi conditii de ceata, în mare parte din regiunea noastră. Iată care sunt avertizările meteorologice și hidrologice aflate în vigoare!

AVERTIZĂRI METEOROLOGICE

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi însemnate cantitativ

În vestul, centrul și nordul țării, precum și în zona de munte va ploua și se vor acumula cantități de apă însemnate ce vor depăși 25…35 l/mp.

Notă: Miercuri (30 septembrie) vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 30 septembrie, ora 10:00 – 02 octombrie, ora 10:00
Fenomene vizate: ploi abundente

În Maramureș, nord-vestul Transilvaniei, nordul Crișanei, precum și în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali va ploua temporar abundent, iar prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40…70 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj prin avertizări de vreme severă imediată.

AVERTIZĂRI HIDROLOGICE

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Tur, Lăpuş, Mureş, Timiş, Bârzava.

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 01.10.2020 ora 11:00 – 02.10.2020 ora 12:00

Având în vedere situaţia hidrometeorologică actuală şi prognoza meteorologică pentru următoarele 24 de ore, se actualizează Avertizarea Hidrologică nr. 57 din 30.09.2020, după cum urmează:

COD GALBEN

În intervalul 01.10.2020 ora 11:00 – 01.10.2020 ora 24:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Mureş – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Gelmar – amonte S.H. Săvârşin (judeţele: Hunedoara şi Arad), Timiş – bazin superior amonte S.H. Sadova şi afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadova – amonte confluenţă Bistra, Bistra – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Bârzava – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu (judeţul Caraş Severin).

În intervalul 01.10.2020 ora 11:00 – 02.10.2020 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Tur – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Satu Mare), Lăpuş – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Maramureş).

Specialiștii menționează că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce şi pe afluenții de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu