Share
Sorin Apostol din cadrul ISU Maramureș a alergat aproape 85 de kilometri pentru copiii cu autism

Sorin Apostol din cadrul ISU Maramureș a alergat aproape 85 de kilometri pentru copiii cu autism

Sâmbătă și duminică (19 – 20 septembrie) s-a desfășurat cea de-a IV-a ediție a evenimentului caritabil „Autism 24h Marea Neagră”.

Fiecare echipă înscrisă în concurs a putut alege un proiect social din comunitatea în care trăiește și a putut iniția o campanie de strângere de fonduri pentru acel proiect. Fiecare kilometru alergat de către echipă a fost recompensat cu o donație de 10 lei, pe platforma www.alergpentruautism.ro. Pe lângă cele 30 de proiecte sociale va fi realizat și un proiect național de care vor beneficia toți copii diagnosticați cu autism din România.

Startul s-a dat sâmbătă, 19 septembrie, începând cu ora 10.00, iar concursul s-a finalizat duminică, după 24 de ore. Participanţii au alergat în buclă, ziua şi noaptea, astfel încât echipa care a adunat cei mai mulți kilometri a fost declarată câștigătoare.

La acest ultramaraton a participat și Sorin Apostol din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș. Acesta a alergat aproape 85 de kilometri, însă din cauza unei probleme la picior a trebuit să se oprească.

„Dragilor, cursa mea a luat sfârșit noaptea trecută în Sighetul Marmației după aproape 85 de km parcurși. Pe ultimii 8 kilometri genunchiul stâng s-a blocat, provocându-mi dureri foarte mari. Am reușit să ajung în aceste condiții la Detașamentul de Pompieri Sighet. Nu este un sentiment frumos pentru mine, dar este important să știm când trebuie să ne oprim pentru a nu ne răni.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere și sprijin, pentru mesajele voastre de încurajare și, mai ales, pentru donațiile voastre care ajută și vor ajuta în continuare copii cu autism. Pentru ei oameni faini din toată țara s-au mobilizat și au pus in mișcare acest eveniment. Le doresc succes celor rămași în cursă și le mulțumesc organizatorilor că mi-au oferit șansa să-mi depășesc propriile limite și să alerg o distanță care pentru mine și nivelul meu de antrenament era aproape imposibilă”, a scris, duminică dimineața, Sorin Apostol pe pagina sa de facebook.

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu