Share
Controale: Curățenia localităților și colectarea selectivă, verificate în Maramureș de Garda de Mediu. Au fost aplicate și primele sancțiuni în județ (FOTO)

Controale: Curățenia localităților și colectarea selectivă, verificate în Maramureș de Garda de Mediu. Au fost aplicate și primele sancțiuni în județ (FOTO)

E știut faptul că unele zone din Maramureș colcăie de gunoaie, iar asta din cauza lipsei de simț civic pe care o manifestă unele persoane.

Unii aruncă deșeurile unde prind, alții pur și simplu le lasă în spațiile din natură în care au ieșit după starea de urgență.

În acest context, în prezent, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Maramureș desfășoară activități de inspecție și control la primăriile din Județul Maramureș. Obiectivul controlului îl constituie verificarea starii de salubrizare a localitãtilor, stadiul de implementare al sistemelor de colectare separată a deșeurilor, precum și existența punctelor de colectare selectivă.

„Până în prezent au fost verificate 24 de unități administrativ teritoriale și au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 45.000 lei. O importanță deosebită se acorda amplasamentelor identificate cu depozitări necontrolate de deșeuri la controalele anterioare, dar si altor amplasamente semnalate de cetățeni prin sesizări si/sau apartiții mass-media”, a declarat Marcela Chindriș, comisar șef al Gărzii de Mediu Maramureș.

Reprezentanții instituției roagă cetățenii să semnaleze orice astfel de situație pentru a putea interveni pentru protecția mediului înconjurător. Faptele constatate în cadrul controalelor sunt încadrate în conformitate cu gravitatea lor și cu legislația de mediu în vigoare, și se aplică măsuri de responsabilizare a autorităților locale pentru descurajarea acestor practici, au arătat autoritățile de Mediu.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu