Share
DiscoverEU: Tinerii de 18 ani care vor să călătorească gratuit cu trenul în Europa se pot înscrie deja în program

DiscoverEU: Tinerii de 18 ani care vor să călătorească gratuit cu trenul în Europa se pot înscrie deja în program

Programul DiscoverEU dă posibilitatea unui număr de 35.000 de tineri să exploreze Europa cu trenul, gratuit.

Lansat recent în cadrul Săptămânii Europene a Tineretului, programul oferă tinerilor europeni ocazia să descoperi bogăția culturală și diversitatea peisajelor europene. Cei interesați se pot înscrie în program până pe 30 aprilie.

Pentru a câștiga unul dintre cele 35.500 de bilete de călătorie, tinerii eligibili trebuie să se fi născut între datele de 1 iulie 2005 și 30 iunie 2006 și să răspundă online la un set de întrebări despre Uniunea Europeană și alte inițiative ale UE destinate tinerilor.
Candidații selectați in cadrul acestui program, denumit DiscoverEU, vor primi un permis gratuit de transport feroviar care le va permite să călătorească gratuit  în Europa timp de până la 30 zile, între 1 iulie 2024 și 30 septembrie 2025. Înscrierile se pot face până marți, 30 aprilie, la ora 12:00 CET (12.30 ora Bucureștiului), se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene.

Beneficiarii vor putea să își planifice propriile rute sau să se inspire din cele deja preconfigurate, accesibile aici. În plus, ei vor beneficia de un card de reducere cu peste 40.000 de posibilități de primi reduceri la diverse servicii, în țările eligibile.

DiscoverEU este un program inițiat de Comisia Europeană în urmă cu șase ani, ca parte a programului Erasmus+ 2021-2027. Tinerii care împlinesc 18 ani au ocazia să obțină un permis gratuit de călătorie cu trenul, ce le permite să exploreze Europa timp de până la 30 de zile.

De la lansarea DiscoverEU în 2018, peste 1 milion de candidați și-au depus cererile pentru cele 284.000 de permise de călătorie puse la dispoziție în toată această perioadă.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu