Share
Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național Muzical „LIRA” se desfășoară pe scena Teatrului de Vară din Baia Mare

Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Național Muzical „LIRA” se desfășoară pe scena Teatrului de Vară din Baia Mare

Festivalul Național Muzical „LIRA” revine cu cea de a VIII-a ediție și se va desfășura în perioada 11 – 13 septembrie pe scena Teatrului de Vară din Baia Mare.

Festivalul-concurs este o oportunitate de promovare pentru tinerii artişti aflaţi la început de drum, aceştia având posibilitatea de a performa în fața publicului, dar şi a unor specialiști în domeniul artelor.

Concursul se adreseaza tuturor vârstelor, iar cei care doresc să participe în concurs, pot opta pentru secțiunile principale „Muzică Ușoară” sau/ și „Muzică Populară”, iar „Pași spre scenă (debut)”, „Remember Artist” și „Vreau să arăt că pot!” sunt secțiunile secundare.

Înscrierile se fac online, până la data de 31 august 2020, prin expedierea unui dosar electronic de înscriere. Condiţiile de înscriere, dar și alte informații, pot fi găsite pe www.festivalullira.com.

Având în vedere contextul epidemiologic actual și pentru o bună desfășurare a festivalului, atât concurenții, cât și participanții sunt rugați să respecte normele sanitare și de distanțare socială, prevăzute de autorități.

„Traversăm o perioadă delicată și avem nevoie mai mult ca oricând de a mângâia capacitatea noastră de autoliniștire. Cum altfel dacă nu prin artă? Este unul dintre motivele pentru care ne dorim să marcăm ediția din acest an. Pentru a se putea respecta condițiile speciale impuse prin starea de alertă, Festivalul Lira 2020 se va desfășura pe scena Teatrului de Vară din Baia Mare, în aer liber. Vor exista o serie de măsuri pentru respectarea distanțării fizice, termoscanarea participanților și purtarea obligatorie a măștii de protecție. Intrarea este liberă, dar pe bază de invitație”, transmite Dragoș Popa, președinte fondator al Centrului „Artist Pentru Artă”.

Evenimentul este organizat de Centrul Cultural „Artist pentru Artă”, în parteneriat cu Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu