Share
Performanță: Maramureșeanca Sara Maria Șunea, aur la Campionatele Naționale Individuale de Șah (FOTO)

Performanță: Maramureșeanca Sara Maria Șunea, aur la Campionatele Naționale Individuale de Șah (FOTO)

Azi vă prezentăm un rezultat foarte frumos obținut, luna trecută, de maramureșeanca Sara Maria Șunea la șah.

În cadrul Campionatelor Naționale Individuale de Șah de la Eforie Nord – un festival al șahului pentru toți copiii cu vârste cuprinse între 6 și 19 ani – Sara a reușit să obţină cea mai râvnită medalie la “proba regină”, cea de șah clasic. Aurul la clasic nu este singura medalie obținută, ea reușind să se impună și în cadrul probei de blitz.

Amintim faptul că anul trecut Sara a fost dublă medaliată cu bronz în cadrul acelorași probe individuale ale concursului național, precum și dublă campioană națională și medaliată cu argint în cadrul probelor naționale pe echipe.

„Primele 8 zile au fost dedicate șahului clasic, în care s-au jucat 9 partide, unele, în cazul Sarei, chiar de 4 ore. Emoțiile și-au spus cuvântul la început de concurs și începutul a fost puțin ezitant, dar pe parcurs, meci de meci a devenit mai încrezătoare și mai ambițioasă, reușind la finele celor 9 runde să obțină 7 puncte, care i-au adus medalia de aur.

A doua medalie, aur la blitz, a fost obținută în ultima zi de concurs, cu 8.5 puncte din 9.

Suntem foarte bucuroși că munca, ambiția și perseverența ei au dat roade. Dar toate aceste rezultate nu ar fi fost posible fără persoanele care o îndrumă și muncesc alături de ea, cărora dorim să le mulțumim pentru încrederea și sprjinul necondiționat, cei doi antrenori ai Sarei, GM Lucian Miron și IM George Cătălin.

Dorim să mulțumim întregii familii pentru susținere și, nu în ultimul rând, celor doi antrenori care au inițiat-o pe Sara în sportul minții, Negrea Iulian-Eugen și Adrian Lucian Griga” – a scris Ovidiu Șunea, tatăl Sarei, pe rețelele de socializare.

Aurul de la șah clasic a transformat visul oricărui iubitor de șah în realitate, ea fiind invitată, alături de ceilalți campioni naționali la șah clasic, sa joace un simultan împreună cu legendarul șahist Garry Kasparov, în cadrul primei etape din circuitul Grand Chess Tour 2022, care are loc în perioada 4-15 mai la București.

La sfârșitul lunii mai, Sara va reprezenta județul și Școala Gimnazială “Nicolae Iorga” în cadrul Campionatului Național Școlar de Șah, dedicat copiilor din clasele I-VIII, care se va desfășura la Drobeta-Turnu Severin.

În calitate de campioană națională, Sara va reprezenta România în cadrul Campionatelor Mondiale (Georgia) și Europene (Turcia).

Sincere felicitări!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu