Share
O familie muzicală: Andreia, Ovidia și Octavia Ștef reprezintă cu mândrie Prelucile (VIDEO)

O familie muzicală: Andreia, Ovidia și Octavia Ștef reprezintă cu mândrie Prelucile (VIDEO)

Muzica tradițională este foarte frumoasă, însă mai frumos este atunci când o cântă toți din familie. 

Andreia Ștef este din Preluca Nouă și are o pasiune aparte pentru folclor. Nu numai că îl cântă, ci și confecționează diverse (costume, zgărdane etc.). Cele două fete ale sale – Ovidia și Octavia – au moștenit-o și duc tradiția mai departe.

„Am terminat Liceul de Artă cu ceva ani în urmă, iar acum sunt studentă la Centrul Universitar Nord Baia Mare – Etnologie, anul I. Sunt pasionată de folclor. Creez texte folclorice și linii melodice, costume populare tradiționale și zgărdane. Locuiesc în Preluca Nouă. Sunt căsătorită de 14 ani și am două fete, Ovidia și Octavia, care au 13, respectiv 11 ani. Ele au terminat Școala Populară „Liviu Borlan” în anul 2018″, explică Andreia Ștef.

Pentru a vă convinge cât sunt de talentate toate trei vă invităm să urmăriți videoclipurile de mai jos. Ambele sunt compuse de Andreia Ștef.

„Piesa este o satiră, creată de mine atât text, cât și linie melodică. Am conceput-o din dorința de a aduce un zâmbet pe fața celui care o ascultă în această perioadă destul de tensionată. Piesa fetelor la fel este creată de mine din dorința de a promova acest colțișor de rai – Preluca Nouă”, spune Andreia Ștef.

L.C.H.

Lasă un comentariu