Share
Vizitatorii Târgului de Turism al României, atrași de standul Maramureșului (GALERIE FOTO)

Vizitatorii Târgului de Turism al României, atrași de standul Maramureșului (GALERIE FOTO)

În perioada 20 – 23 februarie, Pavilionul B2 al Romexpo găzduiește Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2020. Maramureșul nu lipsește de la acest eveniment. Ba mai mult, standul atrage publicul ca un magnet. Vizitatorii au fost întâmpinați cu bucate tradiționale și materiale de promovare diverse, menite să crească gradul de atractivitate turistică a județului. Totodată, publicului i s-au prezentat principalele proiecte ale administrației județene, dar și aplicația ”Visit Maramureș” – un instrument  util pentru oricine își dorește să viziteze județul.

Printre vizitatori s-au numărat Emil Răzvan Pîrjol, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, actorul Cosmin Seleși, Cristian Balaj, care a invitat alături de el mai multe figuri cunoscute din mediul fotbalistic, precum Ovidiu Ioanițoaia, Daniel Coman, Marius Avram și Basarab Panduru. Aceștia au șutat, în mod simbolic, la poarta maramureșeană, făcând astfel legătura dintre tradiția strămoșească și fotbal, având în vedere că tematica acestei ediții a târgului este Campionatul European de Fotbal 2020.

Meșterul popular Petru Codrea a adus în fața publicului o fărâmă din cultura lemnului, transformând, la fața locului, bucăți de lemn în opere de artă cu motive tradiționale maramureșene. Vizitatorii au fost, de asemenea, invitați la o horă întreținută de maestrul Dumitru Dobrican, artiștii Ghiță Breban și Gabriela Ardusătan, dar și de corpul de balet al Ansamblulului Folcloric Național ”Transilvania”.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu