Share
Unii cu vorbele, alții cu faptele: Oradea își confirmă poziția de oraș balnear. Ce proiect depun autoritățile pe fonduri europene (FOTO)

Unii cu vorbele, alții cu faptele: Oradea își confirmă poziția de oraș balnear. Ce proiect depun autoritățile pe fonduri europene (FOTO)

Cei care au fost sau măcar trecut prin Oradea în ultimii ani au observat cât de mult s-a dezvoltat orașul de pe râul Criș. Municipalitatea a accesat din plin fonduri europene în acest sens. S-a confirmat, astfel, că, în vreme unii doar vorbesc, alții tac și fac administrație performantă.

În plină vară, autoritățile din Oradea s-au gândit să treacă la pasul următor. Să își confirme statutul de centru balnear. Evident, prin fonduri europene. Anunțul a fost făcut de primarul Ilie Bolojan. Proiectul, catalogat ca fiind unul major pentru orașul de pe Criș, se va numi Grădina Termală Ioșia.

„Pe 3 hectare de teren, pe malul stâng al Crişului Repede, în locul unei părţi din actualul Ştrand Ioşia, pregătim o nouă zonă de recreere. Va fi un complex de bazine cu apă termală, 5 în exterior şi 12 în interior, o zonă de saună și tratamente, ponton în zona Crişului Repede etc. Toate facilităţile vor fi integrate într-o zonă verde, cu plante specifice zonelor cu ape calde. În luna august, vom supune proiectul spre aprobare în Consiliul Local. Finanțarea va fi asigurată, anul viitor, din fonduri europene și din contribuția orașului. Lucrările vor începe anul viitor și vor dura doi ani. Cu acest proiect, Oradea își va confirma poziția de oraș balnear”, a anunțat Ilie Bolojan.

Întreg proiectul, AICI!

DirectMM.ro

 

Lasă un comentariu