Share
Un nou incident la Mocănița de pe Valea Vaserului: s-au desprins patru vagoane

Un nou incident la Mocănița de pe Valea Vaserului: s-au desprins patru vagoane

Luna august a fost una cu ghinion și pentru Mocănița de pe Valea Vaserului. Astăzi, mocănița transporta vreo 350 de turiști în șapte vagoane: patru închise şi trei deschise. La un moment dat, niște  zale de legătură au cedat și patru vagoane s-au desprins de garnitură. Totul s-a petrecut sub ochii turiștilor, unul dintre el fugind să anunțe mecanicul de locomotivă (lucrul e posibil, căci viteza mocăniței nu depășește 20 km/h).

Noroc că desprinderea s-a produs pe o linie dreaptă, între  gările Paltin şi Vişeul de Sus, la mai puţin de doi kilometri de destinaţie și s-a putut acționa prompt. În caz de desprindere, frânele sunt acţionate manual, prin rotirea unei manivele care presează roţile pe şină. Reprezentanţii Mocăniţei au precizat că mentenanţa este asigurată în depoul propriu şi trenul are toate verificările la zi.

Acum totul s-a terminat cu bine și nimeni nu a fost rănit. Dar incidentele atât de dese din n această lună aruncă o umbră de îndoială asupra acestui veritabil brand al Maramureșului.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. bot gros

    Cine poate …poate,iar daca moare cineva se infiinteaza o comisie.
    In mod cert vinovatul va fi mortul.De ce ?
    Pentru ca traim in aceasta mizerie,prezenta in fiecare moment al vietii noastre.

    Răspunde

Lasă un comentariu