Share
Turiști amendați cu 950 de euro și expulzați, pentru că și-au făcut cafea lângă un pod celebru din Veneția

Turiști amendați cu 950 de euro și expulzați, pentru că și-au făcut cafea lângă un pod celebru din Veneția

Veneţia are în centrul său istoric o populaţie de 55.000 de persoane, dar primeşte anual circa 30 de milioane de vizitatori. Această situație a impus luarea unor măsuri stricte privind comportamentul turiștilor. Regulamentul intrat în vigoare în luna mai a acestui an se referă la respectarea regulilor de decenţă, curăţenie şi siguranţă în acest faimos oraş. El prevede o serie de interdicţii (cum ar fi cele privind organizarea de picnicuri în anumite locaţii, îmbăierea în fântâni sau plimbarea la bustul gol), amenzi grele, ba chiar posibilitatea de scoatere din oraş pentru contravenienţi.

Doi berlinezi, în vârstă de 32 şi, respectiv, 35 de ani, se instalaseră în ultimul weekend lângă rucsacuri, la baza treptelor faimosului pod Rialto din Veneţia, pentru a-şi pregăti o cafea la aragazul lor de voiaj. Reclamaţi de un rezident, turiştii au fost reţinuţi rapid de poliţia locală şi amendaţi cu 950 de euro pentru comportament necorespunzător. În virtutea regulamentului menționat, cei doi au fost invitaţi  să părăsească oraşul – o măsură luată a 40-a oară de la intrarea sa în vigoare în luna mai.

“Veneţia trebuie respectată şi oamenii nepoliticoşi care cred că vin în oraş şi fac ceea ce vor trebuie să înţeleagă că vor fi reţinuţi, sancţionaţi şi rugaţi să părăsească oraşul” – a explicat primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu