Share
Satele cu biserici vechi, în topul preferințelor turiștilor care vin în Maramureș

Satele cu biserici vechi, în topul preferințelor turiștilor care vin în Maramureș

Turiştii care îşi vor petrece minivacanţa de Paşti în pensiunile din zona rurală a judeţului Maramureş preferă satele şi comunele cu lăcaşuri de cult vechi, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România (ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

“Turiştii românii au fost destul de precauţi, iar rezervările au fost efectuate unele încă din luna februarie, pentru a prinde un loc cât mai bun (…) Au avut prioritate pensiunile din satele şi comunele cu lăcaşuri de cult vechi, case vechi din lemn, dar şi locuri cu un peisaj care dau farmec unei vacanţe la sat. Trebuie să mai remarc că, anual, turiştii români exprimă pretenţii mai ridicate faţă de condiţiile de cazare, masă, program şi diverse varianta pentru a experimenta cât mai multe lucruri, locuri sau noi preparate culinare. Tendinţa aceasta a determinat şi o schimbarea din partea celor care deţin pensiuni medii şi mari, care au înţeles repede orientarea şi au încercat să se adapteze cererilor”, a spus Livia Sima.
Potrivit acesteia, turiştii care petrec minivacanţa de Paşti în Maramureş sunt în grupuri sau familii, “care doresc să participe la toate momentele religioase celebrate în timpul cele mai importante sărbători a creştinătăţii”.

Rivulus Dominarum

Lasă un comentariu