Share
Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii pe litoralul românesc; Ce distanță va fi între șezlonguri

Regulile pe care trebuie să le respecte turiștii pe litoralul românesc; Ce distanță va fi între șezlonguri

România, Bulgaria, Grecia și Serbia ar urma să creeze o bulă turistică și să renunțe la carantina de 14 zile pentru cetățenii celor patru țări. Pentru Bulgaria, Grecia și Serbia acest lucru se va întâmpla de la 1 iunie, susține premierul bulgar, cu anumite condiții. Care sunt acestea în România?

Corina Martin, președinta Federației Asociațiilor de Promovare Turistică, a vorbit marți seară la Digi24 despre condițiile în care turiștii români vor merge la plajă în această vară.

„Ne-am uitat foarte atent la ce fac colegii noștri din celelalte țări. Am propus pentru redeschiderea teraselor și după două săptămâni, la 15 iunie, pentru deschiderea restaurantelor cu spații închise măsuri care vizează distanțe de minim 2 metri între mese, maximum 8 persoane la aceeași masă, considerând că venim să luăm masa împreună cu mai multe persoane. Desigur, echipamente de protecție pentru personal, cu interacțiune minimă între personal și oaspeți. Un maximum de 50% din capacitatea ocupată pentru restaurantele închise. În spațiile de cazare, măsuri foarte simple”, a spus Corina Martin.

În ceea ce privește regulile de respectat pe plajă, ea a spus că recomandarea distanței dintre șezlonguri a fost de 4 metri.

„Lucrăm la propuneri privind activitatea la beach-baruri. Sunt reguli extrem de simple, nu va fi vorba de panouri de plexiglas între șezlonguri, repet, nu mergem la spital, mergem în vacanță”, a spus ea.

Călin Ile, președintele Federației Industriei Hoteliere din România, a spus că speră că până joi să fie finalizate normativele la care lucrează împreună cu ANSVSA și INSP, care vor prevedea cum vor arăta activitatea și restricțiile cu privire la deschiderea teraselor în primă fază.

„E foarte important să avem parte și de responsabilizarea turistului, pentru că e un acord în trei părți: angajat, operator și turist. Dacă turiștii vor înțelege care sunt regulile într-o unitate și le vor respecta, riscurile vor fi și mai mici și toți ceilalți turiști vor putea călători în siguranță”, a completat Călin Ile.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu