Share
Maramureșul, o prezență de excepție la Târgul de Turism al României (GALERIE FOTO)

Maramureșul, o prezență de excepție la Târgul de Turism al României (GALERIE FOTO)

Duminică, 18 noiembrie, s-a încheiat cea de-a 40-a ediție a Târgului de Turism al României, cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului, găzduit de Romexpo, București. Pe parcursul celor patru zile, 15 – 18 noiembrie, reprezentanții județului Maramureș au fost foarte apreciați, printre ei numărându-se și olarul Daniel Leș și meșterul popular Maria Zapca, ce le-au prezentat meșteșugurile tradiționale oaspeților care au trecut pragul standului.

De la eveniment nu a lipsit nici Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, care a oferit momente artistice memorabile pe scena Romexpo, aplaudate la scenă deschisă. În a doua zi de târg, reprezentanții Ansamblului ”Transilvania” și cei ai Ansamblului ”Floricica de munte”, județul Neamț, au încins o horă a unirii la standul Ministerului Turismului. A treia zi a târgului l-a adus la standul Maramureșului și pe Moș Crăciun, care a mărturisit că va îndeplini toate dorințele copiilor cuminți.

În toate cele patru zile ale Târgului de Turism al României, straiele populare din Maramureș au fost foarte apreciate, iar musafirii care au trecut pe la standul județului au gustat bucatele tradiționale oferite de organizatori. Vizitatorii s-au arătat extrem de interesați și de oferta turistică pregătită de unitățile de cazare prezente la ediția de toamnă a TTR, arătând că își doresc să petreacă sejururi în Maramureș.

La Târgul de Turism, Consiliul Județean a fost reprezentat de consilierii Biroului de Informare Turistică și Salvamont, alături de care s-au aflat reprezentanți ai centrelor de informare și promovare turistică din Borșa, Vișeu de Sus, Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Seini și Oncești, precum și ai câtorva unități de cazare din Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu