Share
La aeroportul băimărean, cursele charter spre Antalya le-au egalat ca număr pe cele interne (GALERIE FOTO)

La aeroportul băimărean, cursele charter spre Antalya le-au egalat ca număr pe cele interne (GALERIE FOTO)

După operatorul Christian Tour, o nouă cursă charter  Baia Mare – Antalya și retur e pusă la dispoziție de Paralela 45.  Startul va fi dat pe 11 iunie 2019, cu câte o cursă săptămânală , care va decola de pe Aeroportul Internațional Maramureș în fiecare zi de marți, până în 17 septembrie. Returul de pe 24 septembrie va încheia sezonul estival. Mircea Spătar , directorul Agenției Paralela 45, a precizat a nu e vorba de un avion low-cost, ci de un Boeing cu  200 de locuri al companiei Corendon Airlines, de la care a fost închiriat charter-ul. Din prețul pachetului turistic, aproape 200 de euro reprezintă costurile cu zborul, ce includ toate taxele:  de aeroport, de bagaje, de tratație în timpul zborului, de transfer către și de la hotel, cu ghizi vorbitori de română. Dar și de transport la și de la aeroportul Baia Mare, facilitate de care beneficiază și turiștii din Satu Mare și Sălaj, pe care mizează Paralela 45.

”Facem transportul cu microbuze moderne, dotate și confortabile, tocmai pentru ca turistul să nu fie nevoit să vină cu mașina personală la aeroport”- a precizat Mircea Spătar (vezi foto sus).

Operatorul și-a făcut bine calculele: anul trecut, de pe aeroportul din Cluj au zburat spre Antalya 50.000 de turiști. Dintre aceștia, 8000 au fost din Maramureș  și Satu Mare și au luat pachetele turistice de la Paralela 45.  Prețul sejururilor pornesc de la 399 euro la seria  inaugurală și cresc în funcție de perioadă și de hotelul ales.

La zboruri interne, deocamdată rămânem cu două curse săptămânale

Pentru a risipi orice  îndoială asupra potențialului pe care îl are în prezent aeroportul băimărean, directorul acestuia, Ioan Buda, a precizat că  pista de aici e mai lungă cu 100 m decât cea  aeroportului ”Avram Iancu” din Cluj. Ca atare, nu mai există restricții și  orice categorie de aeronave de mediu curierat poate ateriza pe –  și decola de pe – Aeroportul Internațional Maramureșul din Tăuții Măgherăuș.

Președintele CJ, Gabriel Zetea a anunțat că ia în calcul realizarea unei centuri către aeroport dat, estimând că traficul va crește mult,  odată cu îndesirea curselor și, mai ales, după realizarea investiției  UAC la Tăuții Măgherăuș. În ce privește îndesirea curselor de linie către București – sperată a se întâmpla în noiembrie – președintele CJ a spus că perspectivele sunt bune, în continuare, dar vestea  cea mare  o va da mai întâi TAROM-ul.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu