Share
Artiști fotografi din 23 de țări, uimiți de frumusețea inedită a Maramureșului (GALERIE FOTO)

Artiști fotografi din 23 de țări, uimiți de frumusețea inedită a Maramureșului (GALERIE FOTO)

A V-a ediție a Festivalului Fotografic organizat de Global Photography Union (GPU), desfășurată în România – și care a ajuns și în Maramureș –  a debutat  în 13 iulie. La ediția din 2019  participă 122 de persoane din 23 de țări. În 15 iulie, la Muzeul de Artă Cluj, a fost vernisat Salonul Internațional de Fotografie, la care  expun 92 de artiști fotografi. Festivalul a inclus și alte activități cu desfășurare în Cluj și arealul geografic apropiat Clujului. Din 17 iulie și până astăzi (inclusiv), participanții au fost oaspeții Maramureșului.

În prima zi  au vizitat bisericile de lemn UNESCO, iar joi au mers la Vișeu de Sus, unde nu au ratat plimbarea cu Mocănița. Plimbare în care au fost însoțiți de reprezentanții CJ Maramureș,  Dan Carpov și Marius Mureșan (din cadrul Biroului de Promovare Turistică). Astăzi, 19 iulie, toți participanții s-au aflat la  Muzeul Satului din Sighetu Marmației, unde au asistat la o clacă de coasă.

E inutil să spunem că participanții au fost dați pe spate de cele văzute în |Maramureș. Iată părerile celor de la vârful Global Photographic Union, considerată a fi cea mai mare asociație fotografică din lume.

  • Manolis Metzakis, președintele GPU:  “Fiecare zi a fost diferită din punct de vedere a frumuseților locurilor, iar traseul Mocăniței a fost minunat”.
  • Claudio Calosi, vicepreședintele GPU:  ”Am fost siguri că Maramureșul este un loc impresionant pentru fotografie. Este uimitor să vedem că participanții s-au declarat entuziasmați de faptul că au avut ocazia de a vedea aceste minunate meleaguri”
  • Flavian Săvescu, reprezentant GPU România: “Față de edițiile anterioare ale festivalului, ediția din România s-a bucurat de participarea cea mai numeroasă, iar participanții au reușit să surprindă fotografii inedite prin care Maramureșul va fi promovat în întreaga lume”.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu