Share
Peste 6000 de maramureșeni au pensii internaționale

Peste 6000 de maramureșeni au pensii internaționale

6.231 de maramureșeni încasează pensii internaționale, numărul acestora fiind mai mare decât în 2017, când erau 5.850 de dosare, potrivit unui raport al Casei Județene de Pensii (CJP) Maramureș.

De asemenea, la sfârșitul lunii septembrie 2018 erau în evidenţa de plată a pensiei un număr de 1.611 persoane nerezidente în România.

“Instituţia noastră are în evidență dosare şi în aplicarea acordurilor de securitate socială încheiate cu Republica Moldova, Israel, Canada, Turcia. Nu gestionăm încă dosare cu Albania, Coreea de Sud, Macedonia și Serbia, deși există acorduri bilaterale cu aceste state”, a arătat Lucica Pop, director executiv al Casei Județene de Pensii Maramureș.

“Începând cu 1 noiembrie 2017, CJP Maramureș a devenit Pol de competenţă pentru soluţionarea cazurilor noi de pensionare pentru cetaţenii români pentru care solicitarea de înscriere la pensie este făcută de către direcţiile provinciale din cadrul comunităţii Andaluzia (Spania), si anume: Almeria, Cadiz, Cordoba, Granada, Huelva, Jaen, Malaga, Sevilla.  Începând cu 1 septembrie 2018, CJP Maramureş a devenit Pol de competenţă şi pentru solicitările de înscriere la pensie provenite din Deutsche Rentenvversicherung Nordbayern (Germania), de la literele U la W, după iniţiala numelui actual de familie al solicitantului”, a completat Lucica Pop.

Numărul de cazuri înregistrate la Polul de competență Spania a fost 156, iar la Polul pentru Germania – 8.

Lasă un comentariu