Share
Părinți indignați că siguranța copiilor e sacrificată pe altarul locurilor de parcare (GALERIE FOTO)

Părinți indignați că siguranța copiilor e sacrificată pe altarul locurilor de parcare (GALERIE FOTO)

În fiecare zi, cartierul Bilașcu este sufocat de mașini, cu precădere la orele de vârf, respectiv în intervalele 07.30 – 08.00 și 13.00-14.00.  Mulți părinți își însoțesc copiii la – și de la – școală. Iar în zonă – una foarte central – sunt două școli: ”Nicolae Iorga” (nr. 11) și ”George Coșbuc” (nr. 14), cu un număr însemnat de elevi. Nu e de mirare, deci, de ce zona este atât de greu de parcurs în orele de intrare-ieșire de la cursuri.

Recent, administrația locală băimăreană a început amenajarea de locuri de parcare suplimentare. Profitându-se de vremea prielnică a ultimelor zile, primele lucrări au demarat în spatele sălii de sport a Școlii ”Nicolae Iorga”. Numai că trotuarul a fost îngustat atât de mult, încât a stârnit nemulțumirea părinților.

„Pe trotuarul ăla să circule copiii? Nu încap doi unul lângă celălalt, de mânuță. Mi se pare absurd. Azi văd pentru prima dată lucrările și trebuie să spun că nu mă încântă deloc. Sunt copii care pe acolo merg la masă, nu mi se pare că ar fi în siguranță pe un asemenea trotuar” – a spus un părinte aflat la gardul școlii.

Părinții au sesizat situația unității de învățământ, cu toate că școala nu are de-a face cu lucrarea. „Mi s-a adus la cunoștință de către părinți. Am mers și eu să văd care este situația, atunci când am fost să văd lucrările de refacere a acoperișului din zona vestiarului, care a fost afectat de grindina din luna mai a anului trecut. Trotuarul este, într-adevăr, foarte îngust, asta este și părerea mea. Dar e vorba de o lucrare publică. Tocmai de aceea, le-am recomandat părinților nemulțumiți să ia legătura cu conducerea Asociației de Părinți. Cred că ei sunt cei mai îndreptățiți să facă sesizările necesare. Sunt mulți copii care, într-adevăr, pe acolo merg la masă ori către către casă și pe acolo traversează strada. Le-am recomandat părinților să înainteze o adresă până nu se toarnă betonul. Nu încap doi copii pe acel trotuar. Sper să nu facă și în fața școlii la fel” –  a declarat, Mihai Boloș, directorul Școlii ”Nicolae Iorga” din Baia Mare.

De situație au aflat și reprezentanții Biroului Rutier Baia Mare. „Am fost sesizat cu privire la aspect și m-am deplasat la fața locului. Va trebui să văd la primărie care este, exact, proiectul. La prima vedere și mie mi s-a părut că trotuarul este foarte îngust. Însă, poate că va fi protejat trotuarul cu un gard. Pe noi ne interesează, în primul rând, să eliminăm posibilitatea producerii de accidente rutiere” – a declarat Grigore Tomoiagă, șeful Biroului Rutier Baia Mare.

Părinții sunt îngrijorați de siguranța copiilor – care li se pare mult mai importantă decât locurile de parcare –  și consideră că și esteticul zonei va avea de suferit. Din discuțiile cu muncitorii care trebăluiau azi, la orele amiezii, la montarea bordurilor, lucrările abia au început și vor continua în tot cartierul până prin martie, aprilie, cel puțin, în funcție de vreme și… vremuri! (C.Ț.)


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. KIS ZOLTAN

    Am certitudunea ca acest articol nu este semnat de […] Liviu Marian Pop […] din Viseu de Sus membru […] PSD din actualul parlament.

    Răspunde

Lasă un comentariu