Share
Luna cadourilor: O tânără din Maramureș mobilizează oamenii pentru copiii din familii nevoiașe; Puteți deveni și dumneavoastră unul dintre ajutoarele Moșului

Luna cadourilor: O tânără din Maramureș mobilizează oamenii pentru copiii din familii nevoiașe; Puteți deveni și dumneavoastră unul dintre ajutoarele Moșului

Se apropie luna cadourilor și fiecare copil merită să primească de la Moșul ceva. Din păcate, numeroase familii nu-și permit să le îndeplinească acest vis micuților.

Și astfel a luat naștere un proiect de suflet, în care dorințele tuturor copiilor devin realitate în prag de sărbători. Este al doilea an în care Daniela Berciu, o tânără din Maramureș, de profesie profesoară de Limba română, mobilizează oamenii pentru acești copii din familii nevoiașe.

Mai exact, ei scriu o scrisoare cu ceea ce doresc să primească, iar „ajutoarele Moșului” o îndeplinesc. În unele cazuri nu doar copiii primesc daruri, ci întreaga familie.

„Eu am intițiat grupul anul trecut. M-a ajutat o colegă, Diana Merlaș. Am făcut o postare pe facebook, apoi am distribuit în grupuri și am reușit să extindem. Anul trecut am ajutat 10 familii, anul acesta avem 13 și luăm și scrisori de la copii din alte județe, iar pachetele le trimitem poștal.

Pachetele pe care le trimitem în urma scrisorilor conțin dorințele copiilor. Pachetele pentru familii conțin alimente, jucării, pături, haine (doar noi) și ce ne mai roagă familia să punem, în funcție de necesitățile fiecăreia”, a declarat Daniela Berciu.

Întrebată de unde sunt bani pentru asta, tânăra spune: „Donăm noi, cei din grup. Toate persoanele care și-au afirmat dorința de a veni pe grup sunt alături de noi. Suntem o echipă. Facem chetă cu toții, mână de la mână (bănuți, donații). În grup sunt aproape 200 de persoane, dar nu activează întocmai toți”.

De asemenea, aceasta precizează: „Majoritatea vor jucării, dulciuri, mănuși și ciorapi. Unul singur, până în prezent, își dorește un telefon. Și o să-l cumpărăm”.

Dacă știți copii care nu vor primi un dar de Crăciun nu ezitați să luați legătura cu Daniela. De asemenea, dacă vreți să faceți și dumneavoastră parte din echipa Moșului sunteți bineveniți. Grupul este aici.

L.C.H.

Lasă un comentariu