Share
Târnosirea bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Sighet (GALERIE FOTO)

Târnosirea bisericii “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Sighet (GALERIE FOTO)

În 2 iunie, a şasea după Sfintele Paşti, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat târnosirea bisericii cu hramul “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Sighetu Marmaţiei şi a săvârşit Sfânta Liturghie, înconjurat de un mare sobor de preoţi.

Peste 2.000 de credincioşi din Sighet şi din împrejurimi au umplut până la refuz curtea interioară a bisericii.  Credincioşii, în marea lor majoritate, au fost îmbrăcaţi în straie populare din Maramureşul Voievodal.

În cuvântul său  de învăţătură, Episcopul Iustin s-a referit și la construirea bisericilor în țară: “Iată, poporul cel drept din România, în loc să închidă biserici, în loc să le părăsească sau să le abandoneze, îşi contruieşte biserici noi, pe care le iubeşte şi pe care le frecventează, le cercetează şi, la sărbători, le umple până la refuz. Deci, poporul lui Dumnezeu din România are nevoie de Hristos, de lumina Evangheliei, de Lumina Învierii, de Maica Domnului şi de toţi Sfinţii. În acest fel, familiile îşi cresc copiii, în această atmosferă se desfăşoară viaţa, atât în satele noastre, cât şi în oraşele care sunt populate cu credincioşi veniţi de la ţară, încât bucuria noastră este mare, se vede mulţimea credincioşilor la un asemenea eveniment, că participă cu toată credinţa, cu toată evlavia, cu toată fiinţa”.

Lasă un comentariu