Share
Sunteți invitați la hramul Schitului „Schimbarea la Față” din Baia Mare; PS Iustin se va afla în mijlocul credincioșilor (FOTO)

Sunteți invitați la hramul Schitului „Schimbarea la Față” din Baia Mare; PS Iustin se va afla în mijlocul credincioșilor (FOTO)

Sâmbătă, 6 august, de Praznicul Schimbării la Față a Domnului, va fi hram la Schitul din Baia Mare (sus pe deal).

În mijlocul credincioșilor se va afla Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, care va liturghisi și va rostit un frumos cuvânt de învățătură. Alături de Preasfinția Sa se va afla un sobor de preoți și diaconi. Sfânta Liturghie Arhierească va începe la ora 09.00. Răspunsurile la strană vor fi date de membrii Grupului psaltic „Theologos”.

Amintim că în anul 2016, PS Iustin a săvârșit slujba punerii pietrei de temelie pentru biserica Schitului „Schimbarea la Faţă a Domnului” din Baia Mare.

Ansamblul monahal va mai cuprinde un Altar de vară, un centru cultural-spiritual, un turn clopotniţă, un corp pentru chilii, fântână şi locuri de parcare. Schitul este primul aşezământ monahal ortodox din municipiul Baia Mare.

Cei care doresc să ajungă acolo pot merge pe jos, pe strada Sănătăţii, sau cu maşina, pe strada Viilor. Priveliștea este una deosebită!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu