Share
Slujire arhierească la Parohia Ortodoxă Leordina

Slujire arhierească la Parohia Ortodoxă Leordina

În duminica a patra după Sfintele Paști, 26 mai, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Leordina, Protopopiatul Vișeu.

Cu această ocazie, după tradiționala primire cu pâine și sare, cu praporii și icoane, Preasfinția Sa a oficiat slujba de sfințire a capelei de cimitir, apoi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor și a autorităților locale.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a conferit părintelui paroh Cupșe Dănuț Bogdan prin Gramata Episcopală, dreptul de a purta bederniță iar alți ctitori și binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial.

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru slujire și, în semn de recunoștință și prețuire, a oferit ierarhului o bederniță cu chipul Sfântului Ioan Gură de Aur și un coș cu flori.

Foto: Tudor Ciocotișan

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu