Share
Slujire arhierească la Parohia Ortodoxă Făurești în această duminică

Slujire arhierească la Parohia Ortodoxă Făurești în această duminică

În duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, 17 septembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a slujit la Parohia Ortodoxă „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Făurești, Protopopiatul Lăpuș.

Răspunsurile la strană au fost date de membrii Grupului psaltic „Theologos” condus de Florian Vois. La momentul Chinonicului, preoteasa Ioana Andreea Botiș a interpretat o priceasnă închinată Maicii Domnului.

În cadrul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a explicat credincioșilor prezenți pericopa evanghelică consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Marcu care face referire la luarea Crucii și urmarea lui Hristos:

„Mântuitorul Iisus Hristos a venit pe pământ ca să ne împace din nou cu Tatăl Ceresc. El bate la ușă sufletului nostru prin cei din jurul nostru, prin semenii noștri, prin lucrurile concrete de care ne lovim în această viață, în persoanele cu care interferăm, în prietenii noștri și cei bolnavi și așa mai departe. Prin toate acestea Mântuitorul ne îndeamnă la smerenie și la asumarea Crucii, pentru că nu există om pe fața pământului care să nu aibă o cruce. Iar crucea rânduită de Dumnezeu pentru fiecare dintre noi este cea mai potrivită, chiar dacă uneori ni se pare cea mai grea”, a explicat Preasfinția Sa.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a hirotesit pe părintele paroh Florian Daniel Ghiță întru iconom, cu dreptul de a purta brâul roșu. De asemenea, alți binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial.

În încheiere, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru slujire, și, în semn de recunoștință și prețuire a oferit ierarhului o bederniță brodată cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.
După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a binecuvântat și sfințit noua casă parohială, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Departament Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu