Share
Slujire arhierească în Parohia Groșii Țibleșului (FOTO)

Slujire arhierească în Parohia Groșii Țibleșului (FOTO)

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a slujit în Duminica Vameșului și a Fariseului, 5 februarie, la Parohia Ortodoxă „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Groșii Țibleșului, Protopopiatul Lăpuș, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a sfințit și binecuvântat capela mortuară a parohiei, unitate de cult care a fost construită în cadrul Proiectului Eparhial „Nici o comunitate parohială fără capelă mortuară”, lansat la propunerea PS Iustin, din anul 2021, în contextul Anului Comemorativ al celor adormiți în Domnul.

„Am binecuvântat noua capelă de cimitir pe care bunii credincioși din această parohie sprijiniți de fii satului și Consiliul local au ridicat-o în decurs de patru ani. Rugăm pe Bunul Dumnezeu ca să trimită har și dar și binecuvântare peste credincioșii acestei parohii, să le păstreze credința, dragostea și frumusețea duhovnicească pe care o au acești oameni ai lui Dumnezeu”, a precizat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul.

Comunitatea de credincioși din Groșii Țibleșului, păstoriți de părintele Ioan Ropan, numără peste 1.900 de suflete, oameni harnici și darnici care iubesc pe Dumnezeu, biserica și care țin la tradițiile sfinte.

Din soborul părinților slujitori amintim pe Pr. Virgil Jicărean, consilier al sectorului patrimoniu sacru și pictură bisericească, Pr. Dr. Florin Stan, protopopul Lăpușului, Pr. Mihai Gheduțiu, secretar protopopesc, Pr. Ioan Ropan, parohul credincioșilor, Protos. Serafim Pașca – preot în Marea Britanie, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Ioan Onuț Păcurar, referent secretariat, Arhid. Radu Anton, de la Catedrală Istorică „Adormirea Maicii Domnului” Baia Mare, alături de alți părinți invitați de la mănăstirile și parohiile învecinate.

Răspunsurile la strană au fost date de către membrii Grupului psaltic „Theologos” al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului condus de Florian Vois și de către corul parohial.

În cuprinsul cuvântului de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a explicat credincioșilor prezenți pericopa evanghelică rânduită a fi citită în cadrul Sfintei Liturghii, consemnată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca – a Vameșului și a Fariseului -, la începutul perioadei Triodului.

La final, au fost evidențiate persoanele implicate și care au ajutat biserica, la construcția capelei și la celelalte lucrări edilitar-gospodărești: Protos. Serafim Pașca a fost distins cu Ordinul „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, Pr. Ioan Ropan cu Ordinul Omagial „Preot Nicolae Gherman”. Diploma Omagială a fost conferită Pr. Virgil Jicărean și Protos. Visarion Pașca, duhovnicul Mănăstirii Florești, primarului comunei și altor binefăcători, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu