Share
Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Parohia Ortodoxă Berința

Slujba Paraclisului Maicii Domnului la Parohia Ortodoxă Berința

Marți, 9 august, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit, în fruntea unui sobor de preoți, Slujba Paraclisului Maicii Domnului în biserică cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh” din localitatea Berința, Protopopiatul Lăpuș.

Comunitatea credincioșilor de aici ce însumează aproximativ 550 de suflete este păstorită de către părintele Gligan Ciprian Dimitrie Daniel.

Din soborul părinților slujitori au făcut parte Pr. Dr. Florin Stan, protopopul Lăpușului, Pr. Conf. Univ. Dr. Adrian Gheorghe Paul, prodecanul Facultății de Litere din cadrul UTCN și cadru didactic la Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din Baia Mare, Pr. Mihai Gheduțiu, secretar protopopesc, Pr. Dr. Marius Covalcic, de la Parohia Ortodoxă „Sfântul Proroc Ilie” din Baia Mare, Pr. Alin Erdei din Șindrești, Pr. Serafim Anghel, slujitor la Mănăstirea Berința, alături de alți preoți din parohiile învecinate.

De asemenea, la slujba de seară s-a aflat și domnul Mihalca Ștefan Vasile, primarul comunei Copalnic Mănăștur.
La final, părintele paroh Ciprian Gligan a mulțumit Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul pentru prezență și slujire în mijlocul credincioșilor din parohie, și, în semn de recunoștință și prețuire, a dăruit Preasfinției Sale, o icoană cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.

După oficierea slujbei, Preasfinția Sa a vizitat șantierul capelei mortuare în construcție și care face parte din Proiectul Eparhial „Nicio comunitate parohială fără capelă mortură”, proiect lansat la propunerea Preasfințitului Părinte Iustin în contextul Anului Comemorativ 2021.

În încheierea vizitei Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul, a fost rostită o rugăciune și la biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” – monument istoric, construită din piatră și cărămidă în anul 1768, informează Arhid. Adrian Dobreanu
Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu