Share
Se împlinesc 6 ani de la alegerea în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul

Se împlinesc 6 ani de la alegerea în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul

Astăzi, 24 mai, se împlinesc 6 ani de la alegerea în demnitatea de Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului a Preasfințitului Părinte Timotei Sătmăreanul.

La data de 24 mai 2018, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române întrunit sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a ales, prin vot secret, pe preacuviosul părinte arhimandrit dr. Timotei Bel, starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, ca Arhiereu-vicar al Eparhiei noastre cu titulatura de „Sătmăreanul”.

La dorința și inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Iustin de a avea un ajutor la dezvoltarea și amplificarea activităților din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, s-au propus Sinodului mitropolitan, Sfântului Sinod și Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, doi candidați pentru scaunul de Arhiereu vicar: arhim. Dr. Timotei Bel – exarhul mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, respectiv, arhim. Dr. Casian Filip – eclesiarhul Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare.

La propunerea Preasfințitului Părinte Iustin, în urma aprobării și binecuvântării PF Daniel, la data de 24 iunie 2018, a fost avut loc hirotonirea întru Arhiereu la Mănăstirea Scărișoara Nouă, cea mai vestică așezare monahală din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, în prezența unui sobor de ierarhi, preoți și diaconi, sub protia Înaltpresfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

Cu acest prilej aniversar, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului a transmis Preasfinției Sale un mesaj de felicitare, în numele Permanenței Eparhiale, al Instituțiilor Școlilor Teologice și întregului corp profesoral, al părinților protopopi, al preoților slujitori din cele opt Protopopiate, al monahilor și ale monahiilor și tuturor credincioșilor din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului.

Întru mulți ani, Preasfinția Voastră!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu