Share
Recomandarea Episcopului Iustin pentru noaptea de Înviere: „Ieșiți în curți, pe balcoane, cu lumânarea aprinsă și cântați «Hristos a înviat!»”

Recomandarea Episcopului Iustin pentru noaptea de Înviere: „Ieșiți în curți, pe balcoane, cu lumânarea aprinsă și cântați «Hristos a înviat!»”

Duminică, 5 aprilie, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare în Paraclisul Episcopal cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului”. Soborul a fost alcătuit din arhim. dr. Casian Filip – consilier eparhial social-filantropic şi misionar şi mare eclesiarh al Catedralei Episcopale „Sfânta Treime” din Baia Mare, arhid. Teodosie Bud – consilier eparhial economic şi arhid. Ionuţ Todorca -secretar eparhial. La strană au dat răspunsurile arhid. Vlad Verdeş – inspector pentru catehizarea tineretului, diac. Lucian Burnar de la secretariatul tehnic şi teologul Onuţ Păcurar – responsabilul magazinului bisericesc de la Centrul Eparhial.

La finalul slujbei, PS Iustin a recomandat credincioșilor ce să facă în noaptea de Înviere, întrucât bisericile vor rămâne închise din cauza coronavirusului.

„În noaptea de Paști, după ce se vor trage clopotele la ora 00.00 în toată România creștină și veți vedea că preoții vă îndeamnă «Veniți de luați lumină!» – pentru că se va transmite online – să aprindeți toți lumânările. Cei care sunteți la țară ieșiți în curte, în grădină cu ele, iar cei de la oraș ieșiți pe balcon și cântați. Toate orașele, localitățile, văile și munții să răsune de imnul de biruință «Hristos a înviat!». Cred că și pandemia ar da înapoi, această încercare s-ar stinge, s-ar împuțina”, a spus Episcopul.

2 Comentarii în această postare

 1. Vasile cel bun

  rugaciunea spusa cu lacrimi si multa credinta mutauntii din l9c !cum sa nu stimgă virusii.

  Răspunde
  • Lenuța Sărban

   Sărut mâna părinte! Mulțumim din suflet! Dumnezeu să ne binecuvânteze pe toți! Să ne ajute să avem sănătate şi înțelepciune! Pace, Iubire şi Lumină tuturor! ?❤

   Răspunde

Lasă un comentariu