Share
PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sâi (GALERIE FOTO)

PS Timotei Sătmăreanul s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Sâi (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 22 august, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a sfințit noua Capelă de cimitir și a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Sâi, Protopopiatul Satu Mare.

Din soborul slujiitor au făcut parte Pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, Pr. Szabo Cristian Lucian, parohul credincioșilor din Sâi, Protos. Gherontie Nergheș, starețul Mănăstirii Măriuș, Arhid. Gherasim Nap, Diac. Radu Anton de la Catedrala istorică „Adormirea Maicii Domnului” din Baia Mare, Diac. Alexandru Ionuț Socolan, alături de un sobor preoți din parohiile învecinate.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit în preot pe diaconul Vasile Călin Spanciu, care va fi instalat în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Micula Nouă, Protopopiatul Satu Mare. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

La final, datorită implicării în activitățile pastorale și administrativ gospodărești, părintele paroh a fost hirotesit întru sachelar, cu dreptul de a purta brâu albastru. Totodată, primarul comunei Valea Vinului a primit Gramata Episcopală, iar persoanele implicate în construcția capelei de cimitir au primit diplome de vrednicie, informează Arhid. Adrian Dobreanu – Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu