Share
PS Timotei Sătmăreanul a poposit la Paraclisul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare (GALERIE FOTO)

PS Timotei Sătmăreanul a poposit la Paraclisul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare (GALERIE FOTO)

Joi, 05 noiembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a poposit la Paraclisul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din incinta Inspectoratului Județean de Jandarmi Satu Mare, ca semn al dragostei purtată ostenitorilor în uniformă, dar și ca o pregustare a sărbătorii de duminică – când se va serba hramul – deoarece Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil sunt ocrotitorii Jandarmeriei Române.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit un Te Deum de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Dumnezeu, precum și un parastas întru pomenirea jandarmilor trecuți în veșnicie.

La final, ierarhul a hirotesit întru iconom stavrofor pe Părintele Cristian Silaghi, slujitor pe seama paraclisului mai sus amintit, iar colonel Ovidiu Adrian Popa, inspector șef în cadrul Jandarmeriei Satu Mare a fost distins cu Ordinul „Preot Nicolae Gherman”.

De asemenea, ca semn al recunoștintei și prețuirii, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a primit în dar, din partea celor prezenți, o bederniță brodată cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, a vorbit, despre bucuria plecării genunchilor într-un paraclis înainte de a pleca într-o misiune dar și despre dragostea cu care Dumnezeu îi răsplătește întotdeauna pe cei care se roagă cu credință.

Ziua a fost una de bucurie, ca un balsam peste greutățile cotidiene, iar darurile primite au fost pe măsura bucuriei unei întâlniri binecuvântate, infrmează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-online.

Lasă un comentariu