Share
PS Timotei a târnosit Paraclisul din incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare (FOTO)

PS Timotei a târnosit Paraclisul din incinta Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare (FOTO)

Joi, 27 mai, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, a târnosit Paraclisul cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din cadrul Centrului spiritual și cultural din interiorul Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Municipiul Satu Mare.

Festivitatea a început prin sfințirea plăcii comemorative a lui Gavril Barbul, profesor de istorie la Liceul „Mihail Eminescu”, actualul Colegiu Național „Mihai Eminescu”, în perioada interbelică, placa fiind așezată la intrarea în Colegiu.

Totodată, s-a ridicat și un parastas întru pomenirea prof. Gavril Barbul. S-au rostit două discursuri de către Dr. Viorel Câmpean (de la Biblioteca Județeană) și Prof. Dr. Ovidiu Pop (de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”).
După acest moment a urmat târnosirea Paraclisului.

Ierarhul a sfințit pictura și iconostasul, fiind extrem de încântat de frumusețea Paraclisului.nDe asemenea, a acordat o diplomă pentru pictorul Sorin Spiridon Gâtu, cel care a realizat pictura în tehnica tempera grasă și o porțiune în mozaic.

Din soborul slujitor au făcut parte: Pr. Ioan Socolan, protopopul Sătmarului, Pr. Dr. Cristian Boloș, Pr. Radu Șimonca, Pr. Coriolan Nastai, Pr. Zima Constantin, Pr. Onea Vasile Marcian (inspector în cadrul ISJ Satu Mare și profesor de Religie la CNME) și Pr. Boldan Claudiu (profesor de Religie la CNME).

În încheiere, PS Timotei Sătmăreanul a acordat distincții si diplome pentru Prof. Rotaru Liviu (fost director al CNME), Prof. Dr. Natalia Boloș (director al CNME), Prof. Nicoleta Cherecheș (director adjunct al CNME), domnului Paol Caziuc, domnului Ing. Sălăjan Vasile, Ing. Tamaș Haidu, Pr. Zima Constantin, credincioșii Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare și Pr. Cristian Boloș.

La final, Prof. director Natalia Boloș, în calitate de gazdă, a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezență, pentru Slujba de Târnosire a Paraclisului și pentru cuvântul de învățătură. De asemenea, a mulțumit celor prezenți si celor implicați în realizarea lucrări, informează pr. dr. Cristian Boloș.

Lasă un comentariu