Share
PS Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Altarului de vară din Parohia Săliștea de Sus (GALERIE FOTO)

PS Timotei a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Altarului de vară din Parohia Săliștea de Sus (GALERIE FOTO)

Sâmbată, 4 iulie, Preafințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a săvârșit Sfânta Liturghie cu prilejul hramului Altarului de vară „Sfântul Andrei Criteanul” din Parohia Săliștea de Sus, Protopopiatul Vișeu.

Din soborul slujitor au făcut parte Arhim. Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Pr. Mihai Chira, protopopul Vișeului, Protos. Sofronie Perța, starețul Mănăstirii Dragomirești, Pr. Vancea Gavriș, parohul credincioșilor din Săliște – centru, Pr. Dumitru Iuga, Parohia Săcel, Arhid. Dumitru Botiș, inspector social eparhial, Arhid. Gherasim Nap, alături de alți părinți slujitori din parohiile învecinate.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a vorbit despre viața Sfântului Andrei Criteanul, autorul Canonului cel Mare care se citește în primele patru zile din săptămâna întâi a Postului Mare, precum și în miercurea din săptămâna a cincea (integral) din Sfântul și Marele Post.

 

Lasă un comentariu