Share
PS Iustin s-a aflat în mijlocul profesorilor de religie sătmăreni; S-a desfășurat consfătuirea anuală

PS Iustin s-a aflat în mijlocul profesorilor de religie sătmăreni; S-a desfășurat consfătuirea anuală

Joi, 22 septembrie, cu începere de la ora 14:00, cu binecuvântarea și în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, la Catedrala Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” din Satu Mare a avut loc consfătuirea anuală cu profesorii de religie din județul Satu Mare.

La prezidiul evenimentului s-au aflat, alături de Întâistătătorul Eparhiei noastre, Pr. Milan Bălan, consilier al sectorului teologic-educațional, Anișoara Boitor, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Pr. Vasile Marcian Onea, inspector pentru disciplina religie în cadrul ISJ Satu Mare și Arhid. Vlad Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, cu participarea cadrelor didactice care predau disciplina Religie Ortodoxă în școlile din învățământul preuniversitar din cuprinsul județului.

În cadrul acestei întruniri, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a transmis profesorilor de religie un mesaj duhovnicesc aparte, susținând faptul că trebuie acordată o atenție deosebită elevilor care participă la ora de religie. Această aplecare duhovnicească a dascălului de religie înspre elevi prin strategii didactice inovative poate fi o adevărată pastorație didactică de succes. Spre exemplu, toți elevii trebuie să cunoască organigrama Bisericii Ortodoxe Române (Patriarhie – Patriarh, Mitropolie – Mitropolit, Episcopie – Episcop, Protopopiat – Protopop, Parohie – Paroh, Mănăstire – Stareț, Schit – Egumen).

Profesorii își pot desfășura ora de religie și „altfel”, și anume, în biserică, prin explicarea ritualului, a obiectelor de cult, a Proscomidiei. Copiii și tinerii trebuie să înțeleagă faptul că în Biserică este permis orice, iar Hristos este „Prietenul” lor mai mare. De asemenea, spre final, Preasfințitul Părinte Iustin a îndemnat cadrele didactice ca împreună cu elevii, să fie prezenți la evenimentele importante din viața bisericii: sfințiri, hramuri, reuniuni ale tineretului și alte activități.

În continuare, de la ora 16:00, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din municipiu au avut loc dezbateri și noutăți aplicative pentru anul școlar 2022-2023, disciplina religie, eveniment la care au participat profesorii pentru toate cultele ce predau disciplina religie în județul Satu Mare, informeaază Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu