Share
PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare

PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare

Joi, 28 septembrie, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a efectuat o serie de vizite la câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare, unde a oferit îndrumări administrative și edilitar-gospodărești.

La Schitul „Buna Vestire” din localitatea Șomcuta Mare, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin s-a întâlnit cu arhitectul Adrian Păun împreună cu măicuțele care se ocupă de finalizarea acestui proiect deosebit.

Amintim faptul că piatra de temelie a Schitului fost pusă de către PS Iustin la data de 28 mai 2023, reînviind astfel o veche vatră monahală a Ortodoxiei maramureșene. Acest schit va veghea asupra Cetății Chioarului și mai ales a orașului Șomcuta Mare.

Vizita a continuat la Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitatea Șomcuta Mare, unde slujesc părinții Bucșa Ioan Ilie – paroh și secretar protopopesc și Cîmpean Mircea. Biserica este în etapa de pictură, împodobire și înfrumusețare.

La Parohia Ortodoxă Remetea Chioarului, Preasfinția Sa s-a întâlnit cu preotul paroh Alin Coman, vizitând cele trei obiective: biserica „Înălțarea Domnului”, biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” (1800) și capela mortuară.

În localitatea Cătălina, Preasfințitul Părinte Iustin a vizitat locul unde va fi construită o noua biserică pentru credincioșii din această zonă. Aici, Preasfinția Sa s-a întâlnit și a discutat cu părintele Gabriel Morar, care are încredințată această parohie.

De asemenea, a mai fost vizitată biserica cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” din incinta Societății SC IMI SA. Este un locaș unic, construit în urmă cu aproximativ 9 ani, care pe lângă faptul că asigură un loc de muncă pentru angajați, (n.n. firmă) este și un loc cu hrană duhovnicească. În prezent aici slujește părintele Călin Oros.

În cadrul acestor vizite, Preasfințitul Părinte Iustin a fost însoțit de Arhid. Teodosie Bud, consilier economic, și Arhid. Vasile Pop, consilier pentru protocol, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Departament Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu