Share
Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” a ajuns la final; peste 40 de familii au trimis fotografii

Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului” a ajuns la final; peste 40 de familii au trimis fotografii

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, în perioada Postului Adormirii Maicii Domnului, Departamentul Comunicații Media-Online a lansat Proiectul Eparhial „Icoana Maicii Domnului în casa omului”.

Cu acest prilej, în intervalul 31 iulie – 14 august, credincioșii din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, și nu numai, au avut posibilitatea de a trimite online, pe adresa de email sau pe WhatsApp, una sau mai multe fotografii reprezentând icoana Maicii Domnului care se află la loc de închinare, cinstire și prețuire în casa acestora, fiind însoțite de numele și prenumele familiei și parohia din care fac parte.

„Pe adresele noastre menționate mai sus, s-au primit de la cele peste 40 de familii, aproximativ 120 de icoane care exprimă chipul dumnezeiesc al Maicii Domnului sub diferite reprezentări: Platytera, Povățuitoarea sau Îndrumătoarea, Miluitoarea sau Milostiva (Eleousa), Dulcea Iubitoare (Glykophilousa), Rugătoarea (Oranta), a Patimii, Izvorul Tămăduirii.

Dorim să mulțumim credincioșilor care s-au implicat și au trimis prin intermediul online aceste icoane deosebite; prin urmare, ei sunt parte integrantă a acestui proiect eparhial. Așadar, întocmai cum sublinia Preasfințitul Părinte Episcop Iustin în îndemnul părintesc de la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului, credincioșii nu au făcut altceva decât să răspundă la dragostea, evlavia și cinstirea pe care i-o aduc ca fii adevărați ai sfintei sale iubiri de Mamă. Iar poporul dreptcredincios din Maramureș și Sătmar are multă evlavie la Maica Domnului”, a precizat Arhid. Adrian Dobreanu.

Lasă un comentariu