Share
Preoții care desfășoară activități cu tineretul au participat la cea de-a patra ediție a consfătuirii catehetice

Preoții care desfășoară activități cu tineretul au participat la cea de-a patra ediție a consfătuirii catehetice

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Sectorul Teologic-Educațional al Eparhiei, prin Biroul pentru catehizarea tineretului, a organizat, în perioada 19-21 februarie, cea de-a patra ediție a Consfătuirii Catehetice dedicată preoților slujitori ai sfintelor altare care desfășoară activități cu tineretul.

Marți, 20 februarie, evenimentul s-a bucurat de prezența Întâistătătorului Episcopiei, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin.
De asemenea, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită la Schitul „Sfântul Arhidiacon Ștefan” Luna Șes, Protopopiatul Oaș, în sala de conferințe a Hotelului „Poezia” din Negrești-Oaș, a avut loc conferința „Cui predicăm? Scurt portret social-teologic al timpului nostru”, susținută de pr. conf. univ. dr. Radu Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Iustin i-a conferit preotului Radu Preda cea mai înaltă distincție culturală a eparhiei și anume Ordinul „Crucea Nicolae Steinhardt”.

Amintim faptul că în partea a doua a zilei au avut loc mai multe sesiuni de lucru și activități practice (jocuri), unde au fost invitați membrii ASCOR filiala Baia Mare, precum și discuții libere și schimburi de experiență pastoral-misionară.

„Mulțumim părintelui Radu Preda pentru susținerea acestei conferințe deosebite, evocând și aspecte din timpul comunismului, momente din care avem cu toții câte ceva de învățat. Suntem fericiți pentru că am pătimit, dar avem avantajul pentru că am trecut această etapă a comunismului, o ideologie care ne-a creat mari dificultăți. Pe de altă parte, globalismul, cu toată suita lui funebră, trebuie să îl respingem și să îi ferim pe copiii noștri din fața acestui curent al lumii de astăzi și de mâine, a concluzionat Preasfinția Sa.

Foto: Arhid. Vasile Pop


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu