Share
Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Sighetu Marmației

Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Sighetu Marmației

În duminica a 7-a după Paști (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), din încredințarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia, Arhiereu-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sighetu Marmației.

Din soborul preoților slujitori au făcut parte Arhim. Ioachim Tomoiagă – consilier eparhial și Delegat al Preasfințitului Părinte Episcop Iustin însoțit de părintele arhidiacon Vlad Nechita de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, Pr. Dan Sidău – parohul credincioșilor și directorul administrativ al Centrului Cultural Pastoral „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, Pr. Mihai Oprișanu – coslujitor, Pr. Ioan Ierima și părintele arhidiacon Casian Nemet.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Teofil de Iberia a hirotonit pe părintele diacon Alin Rodilă întru preot pe seama noii parohii cu hramul „Sfinții Doctori fără de arginți Chir și Ioan” din orașul San Isidro, Sevilla, Spania.

La final, părintele Dan Sidău a mulțumit Preasfinției Sale pentru slujire și, în semn de recunoștință a oferit ierarhului o icoană cu hramul bisericii – Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil.

Foto: Ovidiu Opriș


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu