Share
Peste 5.000 de credincioși au asistat la târnosirea bisericii cu hramul ”Buna Vestire” din Ieud (GALERIE FOTO)

Peste 5.000 de credincioși au asistat la târnosirea bisericii cu hramul ”Buna Vestire” din Ieud (GALERIE FOTO)

Duminică, Preasfinţitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu Preasfinţitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, a târnosit biserica de zid „Buna Vestire” din Ieud, ocazie cu care i-a dat al doilea hram: „Sfântul Ierarh Nectarie de la Eghina”.

Slujba de târnosire s-a făcut în urma lucrărilor de rezidire a Prestolului şi de reorganizare a Sfântului Altar după noile reguli, cu respectarea tradiţiei Bisericii Ortodoxe, prin punerea în piciorul Sfintei Mese a Sfintelor Moaşte de Sfinţi Mucenici, a Documentului de sfinţire actual împreună cu vechiul Document de sfinţire (biserica fiind târnosită pentru prima dată în 22 iunie 1984 de Arhiepiscopul Teofil Herineanu al Vadului, Feleacului şi Clujului împreună cu Episcopul-Vicar de atunci, Justinian Chira Maramureşeanul).

Totul a fost impresionant, iar ca miile de credincioşi să ştie ce se petrece în Sfântul Altar, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin le-a explicat etapele târnosirii bisericii.

Peste 5.000 de credincioşi au asistat la Sfânta Liturghie Arhierească, sosiţi de pe toată Valea Izei şi de pe Valea Vişeului, fii ai satului din ţară sau plecaţi în străinătate la muncă.

În cuvântul de învățătură Episcopul Iustin a vorbit despre Duminica Ortodoxiei, despre Duminica Sfântului Grigorie Palama, despre perioada Postului Învierii Domnului.

 

Lasă un comentariu