Share
Liturghie arhierească în Bontăieni; A fost sfințită capela de cimitir și o troiță de piatră

Liturghie arhierească în Bontăieni; A fost sfințită capela de cimitir și o troiță de piatră

Duminică, 9 iunie, a 6-a după Sfintele Paști – a vindecării orbului din naștere – Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat capela de cimitir și o troiță de piatră, după care a săvârșit Sfânta Liturghie la Parohia Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Bontăieni, Protopopiatul Baia Mare.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii Grupului psaltic „Sfinții Martiri Brâncoveni”.

Între părinții care au făcut parte din soborul slujitor amintim pe preacuviosul părinte arhimandrit Dr. Casian Filip – vicar administrativ, Pr. Fabian Coroian – protopopul Băii Mari, Pr. Ionuț Boier – parohul credincioșilor din Bontăieni, părinții arhidiaconi din administrația eparhială: Arhid. Gherasim Nap, Arhid. Dumitru Botiș – director cu serviciile sociale eparhiale și Arhid. Ioan Onuț Păcurar – referent al Secretarului Eparhial, alături de alți preoți invitați.

Ca urmare a lucrărilor efectuate în cadrul parohiei, părintele paroh Ionuț Boer a fost hirotesit iconom iar alți ctitori și binefăcători au fost distinși cu Diploma Anului Omagial.

La final, părintele paroh a mulțumit Preasfinției Sale pentru prezența în mijlocul credincioșilor și pentru slujire și, în semn de recunoștință și prețuire, a dăruit ierarhului o bederniță cu chipul Maicii Domnului și un coș cu flori.

Foto: Tudor Ciocotișan


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu