Share
La târnosire, biserica din Blidari a primit și un al doilea hram (GALERIE FOTO)

La târnosire, biserica din Blidari a primit și un al doilea hram (GALERIE FOTO)

Din 2006, sub păstorirea preotului paroh Florin Gabriel Găvrişan, biserica din  Blidari, cu hramul „Sfântul Iosif Mărturisitorul”, a intrat într-un amplu proces de restaurare și reabilitare: s-au automatizat clopotele, au fost înlocuite ferestrele, s-au construit anexe și s-a monta centrala termică, s-a reabilitat exteriorul sfintei biserici, acoperișul a fost restaurat și revopsit integral, a mai fost restaurat și gardul sfintei biserici, a fost reorganizat Sfȃntul Altar, iar Sfȃnta Masă a fost zidită din materiale de foarte bună calitate, cărămidă și marmură albă de Carrara.  Toate acestea au făcut necesară târnosirea bisericii. Aceasta a fost făcută duminică, 1 septembrie, de către PS Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului şi Sătmarului, care aoficiat și Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură. Mai întâi, acesta a binecuvântat binecuvântat o troiţă din lemn de stejar, sculptată de meşterul Petre Boris din Bârsana, aşezată în faţa bisericii.

În timpul Slubei de târnosire, Preasfinţitul Părinte Episcop Iustin a dat bisericii, pe lângă hramul istoric, „Sfântul Iosif Mărturisitorul” şi al doilea hram, „Adormirea Maicii Domnului”.

Pentru realizările din parohie şi pentru mulţii ani de slujire lui Dumnezeu, preotul paroh Florin Gabriel Găvrişan a fost hirotesit stavrofor, cu dreptul de a purta Sfânta Cruce.

Lasă un comentariu