Share
La Mănăstirea Rohia: Sfânta Liturghie și Parastas cu ocazia împlinirii a patru ani de la trecerea la cele veșnice a ÎPS Justinian

La Mănăstirea Rohia: Sfânta Liturghie și Parastas cu ocazia împlinirii a patru ani de la trecerea la cele veșnice a ÎPS Justinian

Vineri, 30 octombrie, se împlinesc patru ani de când Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Justinian Chira, Părintele nostru și „Voievodul spiritual al Maramureșului”, a trecut la cele veșnice.

Cu acest prilej, la Mănăstirea „Sfânta Ana” Rohia, cu începere de la ora 09:00, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, va săvârși Sfânta Liturghie în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Iustin, Întâistătătorul Eparhiei noastre.

După Sfânta Liturghie, la mormântul din incinta mănăstirii, unde își doarme somnul de veci Înaltpreasfințitul Părinte Justinian, se va oficia Slujba parastasului de către cei doi ierarhi, alături de slujitorii și viețuitorii mănăstirii.

De asemenea, la ora 12:00, la toate bisericile de mir și mănăstirești se vor trage clopotele în semn de prețuire și omagiu adus Înaltpreasfinţitului Părinte Justinian.

IPS Justinian Chira a încetat din viață în data de 30 octombrie 2016, la vârsta de 95 de ani, și a fost înmormântat la Mănăstirea Rohia, pe care a păstorit-o timp de aproape 30 de ani.

Veșnica lui pomenire, din neam în neam!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu