Share
La Catedrala Episcopală s-a desfășurat conferința „Rugăciunea în viața și opera ascetică a Sfântului Simeon Noul Teolog”

La Catedrala Episcopală s-a desfășurat conferința „Rugăciunea în viața și opera ascetică a Sfântului Simeon Noul Teolog”

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureşului și Sătmarului, joi, 24 noiembrie, cu începere de la ora 17:00, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a avut loc conferința intitulată „Rugăciunea în viața și opera ascetică a Sfântului Simeon Noul Teolog” susținută de Pr. Prof. Univ. Dr. Habil. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia.

La acest eveniment duhovnicesc a participat Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, și îndrumător al școlilor teologice din Eparhie.

Conferința a fost precedată de săvârșirea Slujbei Vecerniei, la care au fost prezenți studenți teologi și elevi seminariști, părinți slujitori ai sfintelor altare și credincioși, iar, la final, cei prezenți au avut posibilitatea de a adresa întrebări.

În încheiere, în semn de mulțumire și recunoștință pentru susținerea conferinței, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a oferit părintelui Mihai Himcinschi, în numele organizatorilor, o icoană cu Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil împreună cu o copie a Codicelui de la Ieud, o bijuterie editorială facsimilată după manuscrisul românesc 5032 și manuscrisul slav 810 de la Biblioteca Academiei Române.

Evenimentul a fost organizat de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului, ASCOR filiala Baia Mare și Departamentul de Teologie Ortodoxă „Justinian Arhiepiscopul” din cadrul UTCN și se înscrie în manifestările derulate în contextul Anului Comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț, informează Pr. Adrian Dobreanu, Responsabil Comunicații Media-Online.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu