Share
La Catedrala Episcopală: Reuniunea promoției anului 2011 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare

La Catedrala Episcopală: Reuniunea promoției anului 2011 a Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul” Baia Mare

Joi, 16 septembrie, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, a participat la reuniunea promoției anului 2011 care a finalizat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul”, eveniment care a avut loc la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare.

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a asistat la slujba Sfintei Liturghii care a fost săvârșită în sobor de preoți, după care ierarhul a oficiat Slujba Te-Deumului de mulțumire pentru toate pe soleea din fața Sfântului Altar.

Între părinții care au făcut parte din soborul slujitor amintim pe Pr. Prof. Florin Hoban, inspector școlar pentru disciplina religie în cadrul ISJ Maramureș și Pr. Prof. Dr. Petrică Aurelian Covaciu – cadre didactice din cadrul instituției de învățământ menționată mai sus, Protos. Ioil Nicoară, starețul Mănăstirii Dealu Mare, Pr. Vasile Bocicotec, paroh în Vicea, Pr. Vasile Hatos, paroh în Rohia, Pr. Mădălin Bontoș, parohul bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Sighet – Câmpu Negru, Pr. Ioan Iuga, paroh în Cavnic – Rotunda, Arhid. Nectarie Handrău, slujitor la Mănăstirea Scărișoara Nouă, Arhid. Gherasim Nap.

La final, Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, în care a transmis și binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, informează Arhid. Adrian Dobreanu, Responsabil comunicații media-online.

 

Lasă un comentariu